FAQ – Frequently Asked Questions – Ofte Stillede Spørgsmål

 

Hvad er KøbenhavnerSnuden ?

KøbenhavnerSnuden tilbyder hundeskole, adfærdsrådgivning og træneruddannelse i hjertet af København. KøbenhavnerSnuden er startet af Regitze Acacie i 2010 med hende som eneste træner, i dag er det Københavns største hundeskole. Vi har særligt fokus på familiehunden, og på de udfordringer og problemer hundeejere oplever i deres hverdag.

Hvilke træningsmetoder bruger I?

Vi træner på baggrund af den nyeste viden inden for indlæringsteori, dvs. moderne, belønningsbaserede teknikker. Det betyder, at al træning er baseret på tillid, forståelse og lyst – aldrig tvang eller straf.

Hvilken slags træning har I?

Vi har fokus på træning af familiehunden. Det betyder at vi har masser af hold for dig der gerne vil have en velfungerende hund i hverdagen. Vi har også hold i hundesport, fx rally-lydighed, nose work, tricks og soft agility. Vi træner på baggrund af den nyeste viden inden for indlæringsteori, dvs. moderne, belønningsbaserede teknikker. Det betyder, at al træning er baseret på tillid, forståelse og lyst – aldrig tvang eller straf.

Hvornår kan hvalpen starte til træning?

Lige så snart I får den hjem! Ind til hvalpen er 16 uger er den ekstra modtagelig for læring. Vi ser ind imellem at de helt små hvalpe dejser om midt i træningen, og det er meget normalt. Her får man som ejer mulighed for at følge med i trænerens instruktioner og feedback. For at deltage i hvalpetræning behøver hvalpen kun have fået sin første vaccination. Den minimale risiko der er for smitte, overstiges af det kæmpe udbytte hvalpen får ud af at komme ud blandt andre og komme godt fra start.

Hvor gammel må hunden være på de forskellige hold?

Hvalpehold er for hvalpe op til 5 måneder, unghundehold er for hunde op til 2 år og begynderhold derfor hunde over 2 år. Nosework og rally-lydighed kan alle hunde over 5 måneder starte på, mens hunden skal være 12 måneder til soft agility pg.a. den kropslige belastning. Ældre hvalpe af større racer, kan ofte have glæde af at tage et forløb for unghunde frem for hvalpehold. Fordi de i størrelse og bevægelser bedre matcher holdkammeraterne her.

Hvad er reservedatoen til for?

Reservedatoen er udelukkende til hvis træneren bliver nødt til at aflyse en træningsgang. Hvis træneren bliver syg eller på anden måde pludseligt forhindret i at undervise, vil hun altid forsøge at få én af de andre trænere til at vikariere. Men hvis det ikke lykkes, sættes reservedatoen i stedet for den aflyste træningsgang.

Hvad hvis jeg ikke kan komme til en træningsgang?

Vi giver ikke kompensation, hvis du eller din hund er forhindret i at komme til én eller flere træningsgange uanset årsag. Hvis du er forhindret i at komme til træning, kan du holde dig opdateret om nye øvelser i Facebook-gruppen eller du kan maile din træner for at få et referat. Vores erfaring er, at man godt kan følge med selvom man misser en gang, især hvis man laver sit hjemmearbejde.

Hvad hvis min hund bliver syg?

Vi giver ikke kompensation hvis du eller din hund er forhindret i at komme til én eller flere træningsgang, uanset årsag. Hvis din hund p.ga. fx sygdom eller løbetid ikke kan komme til én af træningsgangene opfordrer vi på det kraftigste dig til at komme alligevel. Du vil lære utrolig meget af at følges rundt med instruktøren, og se hvordan de andre lykkes og ikke lykkes i øvelserne.

Hvorfor kan jeg ikke få nogle træningsgange på et andet hold, hvis jeg misser nogle?

Der er et begrænset antal pladser på hvert hold, for at sikre at alle får grundig feedback fra instruktøren. Holdet følger også en bestemt plan, der tilgodeser at alle hunde har været igennem de samme øvelser. Derfor kan der ikke komme ekstra hunde på.

Må vi komme flere til træning?

Ja, men der kan kun være én der træner hunden ad gangen. Resten af familien må se med på sidelinjen. Det kommer an på jeres hund, om det er den samme der skal træne hunden hele træningen igennem, eller om I kan skifte halvvejs eller mellem hver øvelse. Snak med jeres træner 😊

Er det den samme der skal træne hunden hver gang?

I kan godt skiftes fra gang til gang, men det kræver I begge har været til al undervisningen, eller begge har trænet øvelserne derhjemme.

Må mit barn træne hunden?

Som udgangspunkt er der ikke noget til hinder for at barnet træner hunden. Men det er vigtigt at holde sig for øje, at barnet både skal overskue og koncentrere sig om at udføre øvelserne med hunden, og kunne rumme frustrationen når ikke øvelserne lykkes. Trænerne har heller ikke mulighed for at bruge ekstra tid på at instruere og give feedback til barnet, i forhold til de andre kursister. Børn under 12 skal altid være i følge med en voksen, og træningen er altid den voksnes ansvar. Hvis I specifikt gerne vil lære jeres barn at træne hunden, kan vi anbefale at booke en enetime, så barn og hund kan komme godt fra start med træningen.

Hvad er klikkertræning?

Klikkertræning er en moderne træningsform hvor man trykker på en lille box med et stykke metal i, som siger klik. Man giver klikket når hunden gør den ønskede øvelse, i stedet for at sige fx ”dygtig”. Fordelen ved at bruge en klikker er blandt andet at man kan få en mere præcis timing, end når man bruger et ord. En ulempe er, at man altid har noget i den ene hånd, og især hvis man ikke har trænet før kan det være svært at koordinere hund, hundesnor, godbidder og klikker.

Skal jeg bruge en klikker?

Ikke for vores skyld. Nogle foretrækker en klikker, andre bruger et kort ord eller en lyd. Du får hjælp til at vælge markørsignalet og komme i gang med at bruge det af din træner.

Hvorfor skal jeg til teoriaften?

Ligesom du ikke får kørt særlig langt hvis du sætter dig ind i en bil, uden at vide hvor og hvad tændingen, koblingen, bremsen og speederen er, er din hundetræning ikke ret effektiv hvis ikke du kender den grundlæggende teori. En teoriaften klæder dig på til at starte den praktiske hundetræning. Du lærer bl.a. om markørsignal, timing, positiv forstærkning og hvordan du skal bygge en øvelse op, og bryde den ned i mindre dele, så din hund forstår hvad det er du vil have den til.

Hvorfor er det så dyrt at træne hos KøbenhavnerSnuden?

Hos KøbenhavnerSnuden er alle trænere godt uddannet og er derfor langt mere kvalificerede til at rådgive dig omkring din hund, end mange af de u-uddannede træner der findes i faget. Hos KøbenhavnerSnuden er der ingen der underviser for sjov eller som frivillig træner. Alle aflønnes med en attraktiv løn, hvilket sikrer dig en motiveret og engageret træner. Du støtter altså en lille privat virksomhed der ikke benytter sig af gratis eller dårlig lønnet arbejdskraft i et fag der desværre indbyder til dette. Vi stiller også vores trænere krav om løbende efteruddannelse.

Hvorfor skal man være medlem af en Facebook-gruppe?

Alle der træner på et af vores hold er inviteret med i en lukket Facebook-gruppe. Her lægger vi op, hvad vi har trænet sidste gang, og hvad du skal huske til næste gang. Det er også en nem måde for dig at komme i kontakt med din træner på, hvis du skulle blive nødt til at melde afbud eller har nogen spørgsmål til træningen.

Hvad er "kvalificerende hundeskoler"?

De kvalificerende hundeskoler er hundeskoler, som vi ved træner efter de samme træningsprincipper som KøbenhavnerSnuden. Der findes ingen beskyttede titler i denne branche, så alle og enhver kan kalde sig træner. Derfor har vi denne regel, så både nye elever og fortsættere hos os får den bedste undervisning Vi kender ikke alle hundeskoler i hele Danmark, så spørg os hvis du tidligere har trænet på en anden hundeskole end KøbenhavnerSnuden.

Hvorfor skal jeg have en enetime/online grundtræning inden jeg kan starte?

Til en enetime lærer du de grundlæggende øvelser og træningsprincipper, som KøbenhavnerSnudens andre hold bygger videre på. Så hvis du ikke har gået på et hvalpe- eller begynderhold hos KøbenhavnerSnuden, eller én af de kvalificerende hundeskoler, skal du have en enetime før du starter på et hold. Alternativt kan du købe vores online grundtræning , så du hjemme kan du træne dig op på samme niveau som de andre hunde på holdet. Du får det til kun 375 kr. (normalpris 600 kr.), og du har livstidsadgang.

Do you have classes in English?

Sometimes we actually do. Unfortunately, there isn’t enough demand to make classes in English all the time. However, the instructor can give you feedback in English, so if you understand some Danish this might be a possibility for you. All our instructors speak English, and we offer 1:1 sessions in English as well. If you can find one or more dog owners who wishes to be taught in English, you can group together for the 1:1 sessions for the same total price. Read more about 1:1 sessions here

Hvad er puppy preschool?

Puppy preschool er socialisering af hvalpe op til 16 uger under opsyn af en uddannet hundetræner. De første 16 uger i hvalpens liv er afgørende for dens adfærd som voksen. Jo flere positive oplevelser hvalpen får i sine første 16 uger, jo mere socialt velfungerende vil den være som voksen. Desværre er det samme tilfældet med dårlige oplevelser. Til puppy preschool bliver din hvalp socialiseret med andre hvalpe på sin alder, og du lærer at læse din hunds signaler for, hvornår den synes, at legen tager overpote. Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål? Send os en mail på mail@koebenhavnersnuden.dk