Eleverne siger…

Hør det fra hundens egen mund! Her kan du høre og læse hvad vores tidligere kursister synes om uddannelsen.
Det er meget forskelligt hvorfor vores elever har valgt at tage uddannelsen som hundetræner, og hvad de bruger den til. Én er veternærsygeplejerske og bruger dagligt uddannelsen i sit arbejde hos en dyrlæge. En anden er ansat i en hundebørnehave, en tredje er hundelufter – og så er der selvfølgelig dem der arbejder som hundetrænere. Hos os, andre hundeskoler eller som selvstændige.

Der er ingen garnti for at blive ansat hos KøbenhavnerSnuden bagefter, men der er en enorm efterspørgsel på hundetrænere! Så hvis du vil være hundetræner, er der masser at rive i.

IDA & MILLE
Ida har valgt at følge KøbenhavnerSnudens træneruddannelse online af to årsager:
“Jeg arbejder skiftende arbejdstider, så jeg har svært ved at få faste mødetidspunkter til at passe ind i min hverdag,” fortæller Ida, “Og så bor jeg en god halv time udenfor København, så på den måde undgår vi noget transporttid” siger Ida, der nu kun har vejen hen til computeren.
Ida og Mille har gået på flere af KøbenhavnerSnudens hold tidligere.
“Vi startede på unghundehold, da Mille var en svær teenager,” fortæller Ida. Nu er Mille 6 år gammel og en utrolig veltrænet hund. Men Ida er ikke færdig med at lære sin bedste ven bedre at kende.
“Jeg har valgt at tage uddannelsen for at blive klogere på min hund. Og bedre forstå hvad der sker inde i hovedet på hende… det er ikke altid så nemt at vide,” smiler Ida.

Ida er 31 år og arbejder fuldtid.

CECILIE & KENYA
Hvis Cecilie skulle starte på træneruddannelsen i dag, så ville hun vælge studieformen med fysisk fremmøde, uden hund. Altså hvor man møder op til alle undervisningsweekender, men at man lader sin hund blive derhjemme.
“Da Kenya var i løbetid kom jeg til undervisningsweekenden uden hund, og der oplevede jeg hvor god mening det gav, at møde op uden hund,” fortæller Cecilie.
Cecilie fulgtes rundt på træningspladsen med Regitze, og hørte hendes instruktioner og feedback til de andre kursister.
“Så kunne jeg gå hjem og træne det hele i rolige omgivelser,” siger Cecilie.
“Det giver især mening hvis man, som mig, har en hund der ikke rigtig kan falde til ro i et miljø med mange mennesker,” smiler Cecilie.

Cecilie er 28 år og arbejder som kommunikations- og marketingsansvarlig.

MATHILDE & HILBERT
Mathilde har drømt om at få en hund hele sit liv, men måtte ikke få en for sine forældre. Da hun flyttede hjemmefra fin hun endelig Hilbert.
“Og så ville jeg bare gerne bruge så meget tid som muligt med ham,” fortæller Mathilde.
“Det fedeste ved uddannelsen, har været at se Hilberts udvikling. Han har fået masser af selvtillid og mod på at kaste sig ud i alle de øvelser vi laver,” smiler Mathilde og tifløjer “Og så er det bare fedt at være sammen med de andre trænder-elever, der er lige så så hunde-nørdede som mig, og ikke synes det er underligt at bruge alle sine penge og al sin fritid på sin hund.”
Mathilde drømmer om at blive hundetræner ved siden af fuldtidsjobbet
“Jeg vil gerne være med til at andre hunde-ejere får et lige så godt forhold til deres hund, som jeg har. For det får man, når man træner som vi gør, hvor det handler om samarbejde hele vejen.”

Mathilde er 26 år, og arbejdede fuldtid ved siden af træneruddannelsen

NIKOLINE & BERTA
“Jeg startede på uddannelsen fordi jeg elsker hunde! Når jeg fortalte til folk, at jeg skulle være hundetræner sagde de “selvfølgelig, det er jo lige dig!”, siger Nikoline.
Nikoline og Berta havde gået på et hvalpe- og unghundehold tidligere, men det lå langt tilbage da de startede på træneruddannelsen
“Vi startede ret meget fra bunden,” fortæller Nikoline.
Nikoline vidste godt, at træneruddannelsen ville være krævende
“Det er ikke noget man gør på en lørdag formiddag, og så er man hundetræner. Det er benhårdt arbejde,” siger Nikoline og tilføjer “Men sådan synes jeg også det skal være,” siger Nikoline, der fremhæver at hun har fået en dybdegående baggrundsviden om hunde på uddannelsen.
Under uddannelsen har Nikoline været glad for sine medkursister
“Det har været et mega godt kammeratskab og sammenhold. Både når det er gået godt, men også når det har været svært,” siger Nikoline.
“Når mig og Berta engang er færdige så er det selvfølgelig fordi vi har lagt mega meget abejde i det, mend et er også fordi jeg har nogle mega seje medstuderende.”

Nikoline er 32 år, arbejder fuldtid som lægesekretær, og er mor til to børn.

Tine blev hundetræner
med en fransk bulldog, der aldrig havde gået til træning

Du behøver ikke nogen særlig erfaring for at starte på KøbenhavnerSnudens træneruddannelse. Tine Bogø havde aldrig gået til hundetræning da hun startede på træneruddannelsen. Nu arbejder hun som hundetræner.

”Bertha var lige fra hvalp af en meget sensitiv hund,” fortæller Tine om Bertha, der er en blanding af fransk bulldog og mops. Bertha gøede af andre hunde og mennesker, og Tine kunne se hun var angst.
”Jeg tænkte, at det ikke kunne passe at Bertha skulle have det så dårligt, der måtte være noget jeg kunne gøre,” fortæller Tine.
Tine fandt ud af, at en hundetræneruddannelse ville give hende en solid viden om hunde, og nogle redskaber til at hjælpe Bertha.
”Jeg ville slet ikke være hundetræner, mit fokus var at gøre livet bedre for min hund,” husker Tine.

Eneste fladsnude på holdet
I 2017 startede Tine på en træneruddannelse, som ikke var KøbenhavnerSnudens. Men her følte hun sig med det samme malplaceret.
”Jeg følte de andre var et andet sted end mig, og gerne ville bruge træneruddannelsen til konkurrencer og hundesport” husker Tine. ”Så sad jeg dér med min fladsnude og følte mig udenfor.”
Tine stoppede hurtigt, men håbet om at hjælpe Bertha havde hun stadig. Så da KøbenhavnerSnuden annoncerede den helt nye træneruddannelse, meldte Tine sig til.
”Det er meget mere nede på jorden hos KøbenhavnerSnuden,” fortæller Tine. ”De andre kursister, var helt almindelige mennesker, med alle mulige forskellige hunderacer,” smiler hun.
Tine oplevede aldrig, at hun manglede noget, fordi hun ikke havde gået til hundetræning før.
”Jeg blev mødt med en holdning om, at det vigtige var min interesse for hunde og for at lære,” fortæller Tine. ”Og ikke hvad min hund kunne i forvejen.”

Tryghed gav selvtillid
Et ord der hele tiden går igen, når Tine fortæller om sin tid på træneruddannelsen er ”tryghed”.
”Jeg synes det er mega grænseoverskridende, at skulle stille mig op og tale foran andre mennesker.” Dét at fremlægge for de andre på holdet, er en del af KøbenhavnerSnudens træneruddannelse, så Tine blev kastet ud i det:
”Jeg vidste Regitze og de andre kursister støttede mig, og at der ikke var nogen der ville dømme mig hvis jeg hakkede i det,” siger Tine, der oplevede at hun voksede med opgaven. ”Fordi jeg følte mig så tryg, så gik mine oplæg godt. Jeg fik mere og mere selvtillid gennem det at lykkes,” forklarer hun.

Job med det samme
Og man må i dén grad sige, at Tine lykkedes. Samme dag som Tine bestod eksamen sammen med Bertha, tilbød Regitze hende et job hos KøbenhavnerSnuden som hundetræner. Det sagde Tine heldigvis ja til, og hun er blevet én af vores mest populære trænere.
”Jeg havde jo slet ikke tænkt jeg skulle være hundetræner da jeg startede,” afslører Tine, ”Men jeg blev bidt af det, og nu er det mit drømmejob,”.

PÅ BESØG HOS TRÆNERUDDANNELSEN

Få et indblik i KøbenhavnerSnudens træneruddannelse i disse to artikler. En journalist fra Dyrefondets medlemsblad kom på besøg på træneruddannelsen en weekend. Her kan du komme med ud på træningspladsen, og ned i undervisningslokalet.

Læs første del HER.

Læs anden del HER.