Eleverne siger…

Her kan du læse hvad nogle af vores elever siger om os og uddannelsen.

Det er meget forskelligt hvorfor vores elever har valgt at tage uddannelsen som hundetræner, og hvad de bruger den til. Én er veternærsygeplejerske og bruger dagligt uddannelsen i sit arbejde hos en dyrlæge. En anden er ansat i en hundebørnehave, en tredje er hundelufter – og så er der selvfølgelig dem der arbejder som hundetrænere. Hos os, andre hundeskoler eller som selvstændige.

Nederst kan du læse et interview med vores tidligere elev Tine Bogø om hendes motivation for at starte på træneruddannelsen, og om hvordan det var at uddanne sig til hundetræner hos KøbenhavnerSnuden.

Dyrefondets medlemsblad ‘Dyrevennen’ har skrevet en artikelserie om KøbenhavnerSnudens træneruddannelse.
Læs første del her

Tine blev hundetræner
med en fransk bulldog, der aldrig havde gået til træning

Du behøver ikke nogen særlig erfaring for at starte på KøbenhavnerSnudens træneruddannelse. Tine Bogø havde aldrig gået til hundetræning da hun startede på træneruddannelsen. Nu arbejder hun som hundetræner.

 

”Bertha var lige fra hvalp af en meget sensitiv hund,” fortæller Tine om Bertha, der er en blanding af fransk bulldog og mops. Bertha gøede af andre hunde og mennesker, og Tine kunne se hun var angst.
”Jeg tænkte, at det ikke kunne passe at Bertha skulle have det så dårligt, der måtte være noget jeg kunne gøre,” fortæller Tine.
Tine fandt ud af, at en hundetræneruddannelse ville give hende en solid viden om hunde, og nogle redskaber til at hjælpe Bertha.
”Jeg ville slet ikke være hundetræner, mit fokus var at gøre livet bedre for min hund,” husker Tine.

 

Eneste fladsnude på holdet
I 2017 startede Tine på en træneruddannelse, som ikke var KøbenhavnerSnudens. Men her følte hun sig med det samme malplaceret.
”Jeg følte de andre var et andet sted end mig, og gerne ville bruge træneruddannelsen til konkurrencer og hundesport” husker Tine. ”Så sad jeg dér med min fladsnude og følte mig udenfor.”
Tine stoppede hurtigt, men håbet om at hjælpe Bertha havde hun stadig. Så da KøbenhavnerSnuden annoncerede den helt nye træneruddannelse, meldte Tine sig til.
”Det er meget mere nede på jorden hos KøbenhavnerSnuden,” fortæller Tine. ”De andre kursister, var helt almindelige mennesker, med alle mulige forskellige hunderacer,” smiler hun.
Tine oplevede aldrig, at hun manglede noget, fordi hun ikke havde gået til hundetræning før.
”Jeg blev mødt med en holdning om, at det vigtige var min interesse for hunde og for at lære,” fortæller Tine. ”Og ikke hvad min hund kunne i forvejen.”

 

Tryghed gav selvtillid
Et ord der hele tiden går igen, når Tine fortæller om sin tid på træneruddannelsen er ”tryghed”.
”Jeg synes det er mega grænseoverskridende, at skulle stille mig op og tale foran andre mennesker.” Dét at fremlægge for de andre på holdet, er en del af KøbenhavnerSnudens træneruddannelse, så Tine blev kastet ud i det:
”Jeg vidste Regitze og de andre kursister støttede mig, og at der ikke var nogen der ville dømme mig hvis jeg hakkede i det,” siger Tine, der oplevede at hun voksede med opgaven. ”Fordi jeg følte mig så tryg, så gik mine oplæg godt. Jeg fik mere og mere selvtillid gennem det at lykkes,” forklarer hun.

 

Job med det samme
Og man må i dén grad sige, at Tine lykkedes. Samme dag som Tine bestod eksamen sammen med Bertha, tilbød Regitze hende et job hos KøbenhavnerSnuden som hundetræner. Det sagde Tine heldigvis ja til, og hun er blevet én af vores mest populære trænere.
”Jeg havde jo slet ikke tænkt jeg skulle være hundetræner da jeg startede,” afslører Tine, ”Men jeg blev bidt af det, og nu er det mit drømmejob,”.